Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Beyazhaberler

Beyazhaberler son dakika haber merkezi

Beyazhaberler

Beyazhaberler son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Tüfekle Kediyi Öldüren Sanığa Verilen Ceza Ertelenince Savcı İtiraz Etti

By Onur Arslan
15 Mayıs 2026 1 Min Read
Tüfekle Kediyi Öldüren Sanığa Verilen Ceza Ertelenince Savcı İtiraz Etti için yorumlar kapalı

Edirne’nin İpsala ilçesinde bir sokak kedisinin tüfekle vurularak öldürülmesi davasında sanık Kadri Güler’e 5 ay hapis cezası verildi, ancak mahkeme hükmün açıklanmasını erteledi. İkinci kediye yönelik işkence suçlamasından beraat kararı veren mahkeme, bu kararı Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazıyla karşılaştı.

Olay, 23 Ağustos 2025 tarihinde İpsala’nın Köprü Mahallesi’nde gerçekleşti. Kedilere uzun süredir bakmakta olan Hüseyin Bülbül, komşusu Kadri Güler’in bahçesine giren kedisinin bir süre sonra can çekişerek yere düştüğünü ve ertesi gün çöp konteynerinde ölü bulunduğunu bildirdi. Soruşturma kapsamında, sanığa ait iki av tüfeğine el konuldu ve İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı, tüfeklerin çalışır durumda olduğunu belirtti. Ayrıca, sanığın sol elinde atış artığı bulunduğu kaydedildi. Veteriner raporlarında ise ölen kedinin vücudunda saçma izlerine rastlandığı ortaya kondu. Mahkeme, kamera görüntülerinde sanığın evinin önünde bir kedinin can çekiştiğini doğruladı.

Kadri Güler, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, olaydan önce kuş kovalamak için ateş ettiğini savundu. Ancak mahkeme, sanığın elindeki atış artıklarının bu savunmayı “hayatın olağan akışına aykırı” buldu. Kararda, sanığın sokak kedisini tüfekle vurduğunun kanıtlandığı vurgulanırken, ceza alt sınırdan verilerek önce 6 ay hapis cezasına hükmedildi, ardından iyi hal indirimi ile ceza 5 aya düşürüldü.

İkinci kedinin yaralanmasına yönelik suçlamada ise mahkeme, yeterli tedavi evrakı ve kamera görüntülerinde yaralama anına dair net bir tespit olmaması nedeniyle sanığın beraatine karar verdi. İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı, bu beraat kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek dosyayı Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Savcılık, tanık beyanları, kamera kayıtları ve kriminal raporları değerlendirerek ikinci kedinin de sanık tarafından vurulduğuna dair yeterli delil olduğunu savundu. İstinaf mahkemesinin dosya hakkında karar vermesi bekleniyor.

Author

Onur Arslan

Follow Me
Other Articles
Previous

Isı Pompası Devrimi: Avrupa’da 28 Milyon Hane Fosil Yakıtlara Veda Ediyor

Next

Emir Ersoy Hakkında Bilgiler: Gökçe Bahadır’ın Eşi ve Müzik Kariyeri

SON YAZILAR

  • Türkiye’nin dev market zinciri el değiştirmişti! Bu ürünler artık satılmayacak
  • Bakan Kurum’a Kahramanmaraş’ta yeniden ihya edilen Kapalı Çarşı’nın sembolik anahtarı verildi
  • ‘Franco’yu örnek verdi, ‘öldüğü gece rejim değişti’ dedi: Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!
  • Microsoft’tan 8GB RAM hamlesi
  • Bakan Kacır: Bayrağımızı kendi mühendislerimizin geliştirdiği uzay aracıyla Ay’a eriştireceğiz
  • Tesla Model Y İlanına 325 Bin TL Ceza Kesildi
  • İran’dan Bahreyn’deki ABD üssüne saldırı
  • ABD’de Trump’ın İran politikasına destek giderek azalıyor
  • Tüm Snapdragon İşlemcileri Zamlanıyor – Telefon Fiyatları Uçacak
  • Karadeniz krizi Hindistan’ı alternatif yağlara yöneltti

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.242)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (497)
  • Sağlık (115)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Beyazhaberler. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme