Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Beyazhaberler

Beyazhaberler son dakika haber merkezi

Beyazhaberler

Beyazhaberler son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

Petrol Fiyatlarındaki Yükseliş Suudi Aramco’ya 6,5 Milyar Dolar Kazandırdı

By Onur Arslan
11 Mayıs 2026 1 Min Read
Petrol Fiyatlarındaki Yükseliş Suudi Aramco’ya 6,5 Milyar Dolar Kazandırdı için yorumlar kapalı

Orta Doğu’daki savaşların etkisiyle yükselen petrol fiyatları, Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Aramco’nun kârını önemli ölçüde artırdı. Şirketin net kârı, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre 6,5 milyar dolar artarak yüzde 25 oranında yükseldi. Aramco’nun açıkladığı finansal verilere göre, ocak-mart döneminde net kârı 32,5 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 26 milyar dolardı.

Aramco CEO’su Amin Nasser, Orta Doğu’daki jeopolitik gerginliklere rağmen şirketin güçlü performansının, operasyonel dayanıklılık ve esneklik gösterdiğini belirtti. Nasser, “Günlük 7 milyon varillik maksimum kapasitemiz ile Doğu-Batı Boru Hattı, küresel enerji şoklarının etkilerini azaltan kritik bir tedarik hattı olarak önemini kanıtladı ve Hürmüz Boğazı’ndaki sevkiyat kısıtlamalarından etkilenen müşterilerimize destek sağladı” şeklinde konuştu.

Son gelişmeler, petrol ve doğalgazın enerji arz güvenliği açısından küresel ekonomi için ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Aramco, yaşanan zorluklara rağmen stratejik önceliklerine odaklanmaya devam ediyor ve iç yapısını ile küresel ağını etkin bir şekilde kullanarak aksaklıkları yönetiyor. Nasser, çalışanlarının yüksek profesyonellik ve kararlılık göstererek müşterilere kesintisiz hizmet sunduğunu vurguladı.

Uluslararası piyasalarda referans kabul edilen Brent petrolünün varil fiyatı, yılın ilk çeyreğinde en düşük 61 dolardan en yüksek 118 dolara çıkarak yaklaşık yüzde 93,4 değer kazandı.

Author

Onur Arslan

Follow Me
Other Articles
Previous

Emeklilikte Yeni Bir Başlangıç: Yılda 1,5 Milyon Fide Üretiyorlar

Next

ODTÜ Bahar Şenliği’nde Gözaltına Alınan 6 Kişiden 2’si Tutuklandı

SON YAZILAR

  • Türkiye’nin dev market zinciri el değiştirmişti! Bu ürünler artık satılmayacak
  • Bakan Kurum’a Kahramanmaraş’ta yeniden ihya edilen Kapalı Çarşı’nın sembolik anahtarı verildi
  • ‘Franco’yu örnek verdi, ‘öldüğü gece rejim değişti’ dedi: Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!
  • Microsoft’tan 8GB RAM hamlesi
  • Bakan Kacır: Bayrağımızı kendi mühendislerimizin geliştirdiği uzay aracıyla Ay’a eriştireceğiz
  • Tesla Model Y İlanına 325 Bin TL Ceza Kesildi
  • İran’dan Bahreyn’deki ABD üssüne saldırı
  • ABD’de Trump’ın İran politikasına destek giderek azalıyor
  • Tüm Snapdragon İşlemcileri Zamlanıyor – Telefon Fiyatları Uçacak
  • Karadeniz krizi Hindistan’ı alternatif yağlara yöneltti

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.242)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (497)
  • Sağlık (115)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Beyazhaberler. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort