Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Beyazhaberler

Beyazhaberler son dakika haber merkezi

Beyazhaberler

Beyazhaberler son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Piramitlerden Daha Eski Bir Medeniyete Ait Su Altı Şehri Keşfedildi

By Onur Arslan
23 Nisan 2026 1 Min Read
Piramitlerden Daha Eski Bir Medeniyete Ait Su Altı Şehri Keşfedildi için yorumlar kapalı

Hintli okyanus bilimcileri, Arap Denizi’nde yaptıkları araştırmalar sırasında, yaklaşık 9 bin 500 yıl öncesine tarihlenen bir su altı şehri keşfetti. Bu yerleşim alanı, yapılan radyokarbon analizleriyle doğruluğu kanıtlanan önemli bir buluş olarak kaydedildi. 8 kilometre uzunluğunda ve 3 kilometre genişliğinde olan alan, sonar tarama verileri sayesinde şehir bloklarını andıran düzenli bir yerleşim planı ve büyük dikdörtgen yapıları ortaya çıkardı.

Radyokarbon analizi, su altı şehrinden elde edilen seramik parçaları, heykeller, boncuklar ve insan kalıntılarının Harappan uygarlığından çok daha eski bir döneme ait olduğunu gösterdi. Alandan alınan bir ahşap parçasının 9 bin 500 yıl öncesine ait olduğu tespit edilmesi, bu yerleşimin son buzul çağının sona erdiği dönemde su altında kalmış gelişmiş bir kültüre ait olabileceği düşüncesini güçlendirdi. Jeologlar, deniz seviyesindeki küresel yükselişin bu büyük şehri okyanus tabanına hapsettiğini belirtti.

Keşfin büyüklüğüne rağmen bazı bilim insanları, su altında bulunan doğal oluşumların yanıltıcı ve düzenli şekiller oluşturabileceği konusunda uyarıda bulundu ve bulgulara temkinli yaklaştı. Geleneksel tarih anlayışı, milattan önce 2500 yılından önce bu bölgede büyük şehirlerin mevcut olmadığını savunsa da, keşfedilen yapay mimari kalıntılar bu görüşü sorgulamaya açtı. Su altındaki yapılar, doğal bir oluşum mu yoksa insan yapımı bir şehir mi olduğu konusunda tartışmalar devam ederken, elde edilen fiziksel kanıtlar, insan uygarlığının tarihini beklenenden çok daha geriye taşıdı.

Hindistan hükümeti, bu keşfin tarihi önemine vurgu yaparak su altı metropolündeki araştırmaların genişletileceğini duyurdu. Araştırmayı yürüten Hindistan İnsan Kaynakları ve Okyanus Geliştirme Bakanlığı, bu medeniyetin nasıl yok olduğuna ve tarih öncesi dönemdeki sosyal yapısına dair daha kapsamlı kazı ve veri toplama süreçlerinin başlatıldığını açıkladı.

Author

Onur Arslan

Follow Me
Other Articles
Previous

Dilek Ete’den Emekli ve Memur Maaş Zammı Üzerine Önemli Hesaplamalar

Next

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Önemli Görüşme Gerçekleştirdi

SON YAZILAR

  • Türkiye’nin dev market zinciri el değiştirmişti! Bu ürünler artık satılmayacak
  • Bakan Kurum’a Kahramanmaraş’ta yeniden ihya edilen Kapalı Çarşı’nın sembolik anahtarı verildi
  • ‘Franco’yu örnek verdi, ‘öldüğü gece rejim değişti’ dedi: Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!
  • Microsoft’tan 8GB RAM hamlesi
  • Bakan Kacır: Bayrağımızı kendi mühendislerimizin geliştirdiği uzay aracıyla Ay’a eriştireceğiz
  • Tesla Model Y İlanına 325 Bin TL Ceza Kesildi
  • İran’dan Bahreyn’deki ABD üssüne saldırı
  • ABD’de Trump’ın İran politikasına destek giderek azalıyor
  • Tüm Snapdragon İşlemcileri Zamlanıyor – Telefon Fiyatları Uçacak
  • Karadeniz krizi Hindistan’ı alternatif yağlara yöneltti

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.242)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (497)
  • Sağlık (115)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Beyazhaberler. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al