İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde iddia edilen İslami Cihad Hareketi üyesini tehdit oluşturduğu gerekçesiyle öldürdü.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyine gitmeye çalışan bazı gruplara şüpheli oldukları için ateş açıldı ve bir kişi vuruldu. Bu kişinin İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edildi.

26 Ocak Pazar sabahı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurması ve yerinden edilen Filistinlilere kuzeye dönme izni vermesi gerekiyordu. Ancak aynı gün, Refah kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Diğer yandan, İsrail, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, 25 Ocak’taki ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetimi, Yehud’un serbest bırakılması talebini iletti fakat Hamas bu talebi reddetti. Çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceği belirtildi.

Related Posts

Mansur Yavaş: Adalet arayan ailelerin mücadelesi, hepimizin vicdan borcudur

Yavaş “Adalet arayan ailelerin mücadelesi, hepimizin vicdan borcudur. Her zaman yanlarında olacağız.” dedi.

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama! ‘Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak, hele Saray asla teslim alamaz’

CHP’nin 81 il başkanından yapılan ortak açıklamada “Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak. Hele Saray asla teslim alamaz. Hepimizi biliyoruz herkes biliyor ki yapılan tutuklamalar gözaltılar hiç biri hukuki değildir” dendi.

İsrail’den Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.