Günde defalarca aynı soruyla karşılaşan esnaf çareyi yazı yazmakta buldu: ‘Usandık artık’

Antakya ilçesinde yaşayan Hasan Tokses, asrın felaketi sonrası Hatay Valiliği tarafından kurulan prefabrik çarşıda çerez ürünleri satışı yapan iş yeri kurarak hayata yeniden başladı. İş yeri sahibi, dükkanının konumu nedeniyle günde defalarca aynı soruyu duymaktan bıktı. 

AYNI SORUYU DUYMAKTAN BIKTI, YAZI YAZDI

Tokses’in iş yerinin yanı başındaysa esnafın ortak olarak kullandığı tuvalet bulunuyor. Prefabrik çarşıya gelen vatandaşların tuvalet ihtiyacında aklına ilk gelense kilitli kapının anahtarını tuvaletin yanı başında iş yeri bulunan Tokses’den istemek oluyor. Tokses, kendisine günde defalarca sorulan ‘Tuvaletin anahtarı var mı?’ sorusuna iş yerinin camına astığı ‘WC’nin anahtarı bizde yok’ yazısıyla çözüm buldu.

Astığı afişle sorunu kısmen çözmüş olan Tokses, halen anahtarı kendisine soranlar olduğunu ifade etti.

“USANDIK ARTIK”

İnsanların sorularına karşı cama astığı afişle çözüm bulan esnaf Hasan Tokses, “Bu yazıda ‘WC’nin anahtarı yoktur’ diye yazıyoruz. Usandık artık çünkü insanlar durmadan anahtar istiyorlar. İnsanlar alışverişe geliyorlar ama tuvaletin anahtarı yok. Yönetimde esnafa anahtarları verdi. Bazen kendimiz açıyoruz ama böyle olmaz. Günde 10 – 15 kişi soruyor. Bazen de haddi hesabı yok. Sayı olarak çok farklı oluyor. Afişe yazdık ama yine boş. Yine tuvalet anahtarı var mı diye soruyorlar. Adamlar tuvalete geçiyor. Ellerini yıkamadan geliyorlar, anahtara temas ediyorlar belki de anahtardan hastalık kaparız. O açıdan bende anahtar yok diyorum. 2 aydan fazladır bu afişi astım. Yaşlılar için gidip kendim açıyorum. Buranın bir an önce çözüme kavuşması lazım” dedi.

Camdaki afişte yazılan yazıyı gören vatandaş Hasan Arslan, “Ben lavabo için anahtar sordum. Beni çekti dışarı getirdi. Gördün mü levhayı asmışım dedi. Wc’nin anahtarı yok diye yazıyor. Birkaç kişi oldu. Buraya gelip soruyor. Herkes anahtar soruyor. Burası bir iş yeri ve rızkı var. Burası tuvalet değil ki adamlar soruyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir