179 kişi motora giren ördekler yüzünden ölmüş

Güney Kore Tarihinin En Büyük Uçak Kazası: Muan Uluslararası Havalimanı’nda 179 Kişi Hayatını Kaybetti

29 Aralık tarihinde, Güney Kore tarihinin en büyük uçak kazası meydana geldi. Muan Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleşen uçak kazasında 179 kişi hayatını kaybetti. Ulusal yas ilan edildi ve kazanın nedeniyle ilgili merak büyüyordu. Uzmanlar, kazaya dair ön raporlarını açıkladı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yapılan açıklamada, ABD, Fransa ve Tayland’a gönderilen raporda, incelemeler sırasında kuş çarpması ve iniş sistemi lokalizöründeki olası sorunlara odaklanıldığı ve “Bu kapsamlı soruşturma faaliyetleri, kazanın kesin nedenini belirlemeyi amaçlamaktadır” denildi.

Motorda Tüy ve Kan Lekeleri Tespit Edildi

Pilotlar tarafından rapor edilen kuş çarpmasının kesin saati henüz doğrulanamazken, raporda “Her iki motor da incelenmiş ve tüyler ile kan lekeleri bulunmuştur” ifadeleri yer aldı.

İki Motorda da Baykal Ördeği DNA’sı Bulundu

Düşen uçağın her iki motorunda da kışın büyük sürüler halinde Güney Kore’ye göç eden Baykal Ördeği DNA’sına rastlandığı ortaya çıktı.

Kesin Sonuç Daha Sonra Açıklanacak

Yetkililer, ön rapordan sonra detaylı araştırma yapmak için sonraki adımlarını sökülen motorlar üzerinde gerçekleştirecekler.

Related Posts

Mansur Yavaş: Adalet arayan ailelerin mücadelesi, hepimizin vicdan borcudur

Yavaş “Adalet arayan ailelerin mücadelesi, hepimizin vicdan borcudur. Her zaman yanlarında olacağız.” dedi.

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama! ‘Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak, hele Saray asla teslim alamaz’

CHP’nin 81 il başkanından yapılan ortak açıklamada “Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak. Hele Saray asla teslim alamaz. Hepimizi biliyoruz herkes biliyor ki yapılan tutuklamalar gözaltılar hiç biri hukuki değildir” dendi.

İsrail’den Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.